زیره سیاه از جمله ادویه های پرطرفدار در تهیه انواع غذا به خصوص پلو می باشد طعم بینظیری که این ادویه به غذا ها می دهد زبان زد خاص و عام است لازم به ذکر است که زیره در کنار طعم خود دارای خواص دارویی منحصر به فردی می باشد که استفاده از این ماده غذای را به مراتب پرثمر تر ساخته است.
در میان دو نوع زیره اصلی زیره سیاه برای استفاده در غذا هایی از جمله پلو کاربرد بیشتری دارد زیرا عطر و طعم آن قوی تر است این بدان معنا نیست که زیره سبز مورد استفاده قرار نمیگیرد بلکه زیره سبز نیز در بسیاری از موارد به جای زیره سیاه استفاده می شود، خوشبختانه این محصول نیز همانند زیره سیاه دارای خواص دارویی می باشد.