زیره با توجه به خواص دارویی فراوانی که دارد در ایران بسیار محبوب می باشد اما ارائه این محصول در بعضی مناطق کشور با مشکلاتی روبرو می شود در کنار این مورد یافتن زیره مرغوب نیز دغدغه ی بسیاری از عزیزان می باشد.
شاخصه های بسیاری برای شناسایی زیره مرغوب وجود دارد که در این متن به دو مورد از آن ها اشاره می کنیم یکی از مهمترین پارامتر هایی که در تعیین کیفیت زیره تاثیرفراوان دارد عطر آن می باشد لازیم به ذکر است زیره های کوهی یا به عبارت دیگر دیمی از عطر قوی تری در مقایسه با زیره های پرورشی یا آبی برخوردار است همچنین اندازه زیره های دیمی به مراتب کوچک تر یا به قول معروف پنبه ای تر می باشند که نشانه ی مرغوبیت محصول است؛ یکی دیگر از نشانه های مرغوبیت کالا تمیزی محصول که از این نشانه می توان به عنوان در صد خلوص نام برد زیره مرغوب باید میزان مشخصی در هر گرم چوب و خاک داشته باشد تا بتوان به آن نام مرغوب را اطلاق کرد.