زیره کوهی مازندران از زیره های پلویی مرغوب به حساب می آید این نوع زیره در چه مناطقی کشت می شود؟ آیا موارد مصرف آن تنها در انواع پلو ها می باشد؟از این زیره چه فوایدی به بدن می رسد؟
زیره پلویی می تواند با وجود داشتن رویی سیاه و اندامی کوچک عطر و بوی بی نظیری را به برنج های ایرانی بدهد.
از این نوع میوه ی زیره در جهت استفاده از خواصش نیز در غذا استفاده می شود.
البته باید توجه داشت که این نوع زیره تنها در نام سیاه بوده و ابدا رنگ سیاهی نداشته بلکه به رنگ قهوه ای تیره با رگه های کرم است.
خواص دارویی زیره کوهی مازندرانی
تنها تفاوت زیره های مازندران این است که با توجه به آب و هوای کوه های این اقلیم سر سبز می توان از آن توقع داشت تا عطری خوش تر را به مشام خریدار زیره برساند. از لحاظ شکل ظاهری بسیار کوچک بوده و اندازه ای کوچیکتر از زیره کرمانی دارد.
زیره های کوهی مازندرانی را برای برنج به صورت مستقیم استفاده نمی کنند بلکه از آنها برای طبخ انواع خوراک ها و خورش ها بهره می برند.
زیره ی پلویی در باغات مخصوص کشت شده و دارای رنگی تیره به مانند زیره کوهی بوده اما ظاهری کشیده تر از آن دارد.
همانطور که مستحضرید حتی در پلوهای سفید مازندرانی و برای مراسمات رسمی از این زیره به عنوان عطر برنج استفاده می شود.
زیره ی پلویی را در زمان پخت به برنج اضافه می کنند تا در مدت دم کشیدن؛ برنج را همراهی کرده و عطر و بوی دلپذیری را به آن بدهد.
زیره پلویی مازندرانی می تواند در بین زیره های پرفروش جای گیرد و تا جایی که امکان دارد تجارت زیره به مناطقی همانند مازندران؛ کرمان و خراسان از دیگر استان ها کمتر صورت می گیرد. دلیل این امر چیزی نیست جز به انجام رسیدن هدف خود کفایی تولید کنندگان در برداشت زیره ی هر منطقه.
با مصرف زیره کوهی مازندران می توان تمامی فواید زیره از جمله درمان سوء هاضمه و دیگر مواردی مانند پیشگیری از بروز حمله های تشنج در افرادی که به بیماری صرع دچار هستند.
منبع: بازار ادویه ایران