ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان زیره در جهان به حساب می آید.
اما زمانی صحبت از زیره ایران به میان می آید منظور زیره کوهی کرمان می باشد.
زیره سیاه کوهی به صورت عمده در کوه های استان کرمان برداشت می شود.
آنچه در این مقاله می خوانیم:
تولید کنندگان زیره ی سیاه در ایران
از کرمان به عنوان بزرگترین تولید کننده زیره در ایران یاد می شود.
با این حال شهر های دیگری نیز اقدام به کاشت زیره سیاه کرده اند
- مازندران
- شیراز
- تبریز
نام های فوق بعد از کرمان تولید کننده زیره سیاه به حساب می آیند.
مشکلات پیش رو تجارت زیره ی سیاه کرمان چیست؟
خشکسالی های پی در پی در کرمان بسیار بر روی تجارت زیره موثر بوده است.
کاهش میزان برداشت به میزانی بوده است که می توان گفت در سال ۹۷ عملا زیره ای از کوه های استان کرمان برداشت نشده.
این امر سبب از دست دادن بسیاری از بازار های بین المللی در کنار بازار های داخلی شده است.
متاسفانه حضور زیره افغانی در بازار ایران و خرید و فروش این محصول به عنوان زیره کرمان سبب از دست رفتن جایگاه زیره ایران در میان افکار عمومی می شود.
روش های تولید زیره ی سیاه
به طور کلی زیره به دو روش کوهی و آبی برداشت می شود.
در زیره های کوهی عوامل انسانی فقط در برداشت این محصول دخالت دارند.
اما در روش آبی آبیاری و مراقبت از محصول تا زمان برداشت بر عهده کشاورز می باشد.
صادارت زیره ی سیاه ایران
در گذشته صادرات زیره سیاه به کشور های بسیاری انجام می گرفت.
اما همانطور که گفته شد کاهش میزان برداشت سبب از دست رفتن بسیاری از بازار های صادراتی شده است.
با این حال انتظار می رود در سال ۹۸ افزایش میزان برداشت زیره سبب ورود دوباره زیره کرمان به بازار های داخلی و جهانی شود.
و نیز بتواند جایگاه خود در میان ملل مختلف را باز به دست آورد.