آیا از زیره سیاه تنها به عنوان ادویه ی پلویی استفاده می شود؟ آیا فواید این نوع زیره ی کرمانی سبب شده تا با استقبال مشتریان رو به رو شود؟
کرمان به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان زیره و دارا بودن هزاران متر زمین های زیر کشت گیاه زیره توانسته نامی خوش در این عرصه از خود بر جای گذارد.
زیره پلویی یا زیره سیاه؟
در آشپزی ایرانی و برخی کشورهای دیگر نظیر حوزه ی خاورمیانه؛ زیره نقش مؤثری را ایفا می کند.
زیره سیاه می تواند علاوه بر اینکه بر عطر و طعم برنج پخته شده یا پلو بیافزاید؛ فواید ماهیتی خود را به بدن مصرف کننده رسانده و بسیاری از بیماری ها را دفع کند.
زیره ی سیاه تنها زیره ای است که در پلو های سفید و یا انواع مخلوط مانند باقالی پلو و مرصع پلو مصرف می گردد.
استفاده از این نوع زیره ی سیاه کرمانی تنها برای موارد مذکور رایج بوده و برای خورش ها از زیره ی سبز بهره برده می شود.
زیره ی سیاه در برابر زیره ی سبز از میزان برداشت بیشتری برخوردار بوده و به همین دلیل زمانی که از زیره ی سیاه ایرانی نام می برند؛ زیره ی مرغوب کرمانی در ذهن تداعی می شود.
با ورود ادویه ی زیره کرمانی به ظروف طبخ غذا؛ فواید بی شمار آن نیز به تمامی اعضای مربوطه خواهد رسید.
از مهم ترین خواص زیره ی کرمان می توان به رفع درد های ناشی از مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده و روده که بسیار شایع می باشد؛ از بین بردن بیماری هایی که پس از زایمان گریبان گیر بانوان عزیز می شوند؛اشاره کرد. مصرف دمنوش زیره ی اصل کرمانی تأثیر مستقیمی بر میزان شیر مادر داشته و می تواند به تغذیه کودک کمک شایانی کند. زیره ی کرمانی اصل در حدی بی ضرر است که می تواند در درمان بیماری های کودکان مانند دل درد و دل پیچه نیز مؤثر واقع شود. زیره ی پلویی کرمانی توانایی ضد عفونی کردن مجاری گوارشی را نیز دارد و در آخر باید اعتراف کرد که مصرف زیره کرمانی می تواند در درمان اسهال نیز مفید باشد.
همان طور که مستحضرید هر کسی اگر گوشه ای از خواص این میوه ی کوچک را بداند؛ بلا شک به سراغ استفاده از آن در خوراک مصرفی خود خواهد رفت.
منبع: بازار ادویه ایران